Best of Driv - Konsert

Konsert

Best of Driv - Konsert

Fredag 15.november 2013
21:00

Fredag 15.november står i rockens tegn. Denne kvelden samler vi hele åtte lokale og semilokale band til en siste konsertkveld. Studenthuset Driv har gjennom 13 år vært opptatt av å støtte opp om byens artister og å gi ferske band en scene å stå på. Denne kvelden er preget av band som har gjestet Driv før, men også lokale som ikke har hatt glede av å spille på Haakon- eller Vørterscene. 

21.00  Dørene åpner

22.00  Vørter Scene - Hjerterå

22.30  Haakonscene - Mara & The Inner Strangeness

23.00  Vørter Scene - Red Headed Sluts

23.30  Haakonscene - SS20

00.00  Vørter Scene - John Walkers

00.30  Haakonscene - Dozza & The Dragonslayers

01.00  Vørter Scene - Jabba The Butt

01.30  Haakonscene - The Wolves

 

John Walkers

John Walkers ble dannet i august 2012 og har på kort tid etablert seg som et habilt Tromsø-band. ”Med skiftende rytme fra nærmest pop til å kjærtegne metal satte John Walkers seg i respekt med en hardtslående stil. Det med imponerende var stemmen til vokalist Line Saus. Ved å veksle mellom forlokkende sensuelle toner til å gi publikum bakoversveis med en rockers brutale og rå sang så gir hun Tromsøbandet et veldig kult preg” kunne den utsendte fra Utropia fortelle et en konsert i vinter.

På P3 Urørt: http://www.nrk.no/urort/Artist/JohnWalkers/default.aspx

På Facebook: https://www.facebook.com/johnwalkersband?fref=ts

 

Dozza & the Dragonslayers

”Upon the northern reaches of this troubled world resides unknown champions. Stalwarth defenders of Light Justuce and the desire to rid the world from the dreaded plague of commerce. On the arctic tundra the Dragonslayers reside. Having grown in power during the last age they have summoned fourht a being of unfathomable power. A beast that is so feared, only the most seasoned warriors dare whisper his name..Dozza.. United at last they seek to purge this world.. They seek to make it.. True!”

Dozza. Topp stemning!

På P3 Urørt: http://www.nrk.no/urort/artist/DozzatheDragonslayers/default.aspx

 

Jabba the Butt

Jabba the Butt har blitt et kjent navn i Tromsøs rockemiljø. Tospannet fra Midt-Troms’ perle Sørreisa, Rolf Ole Rydeng Jensen og Lars-Erik Kroken Mikkelsen, tar kun i bruk bassgitar og trommer. Med en støyende rufsete noise/hardcore-sound hvor det eksperimenteres med ulike lyder har Jabba the Butt hele veien levert et overbevisende liveshow hvor de fremstår som nyskapende og interessant. De spiller støtt og stadig på små og store scener i dette langstrakte land, og i vinter la de kontinentet for sine føtter da de var på turné med Barren Womb. Denne kvelden planter de sine føtter på Vørter Scene i 4 etg.

På P3 Urørt: http://www.nrk.no/urort/artist/JabbaTheButt/default.aspx

På Facebook: https://www.facebook.com/pages/Jabba-The-Butt/101480846558984

 

The Wolves

The Wolves er en kvartett bestående av 16- og 17-åringer. De beskriver selv musikken sin som polar punk og er et energisk hardcore punk-band fra Tromsø. Urørt og NRK P3 har lagt sin elsk på guttene og playlistet bandet i tillegg til å kåre de til ukas Urørt. Bandet vant Rock mot Rus i 2013, en høythengende pris for den unge gjengen. Årets sommerferie for de purunge rockerne ble tilbragt rundt omkring på norske festivalscener, deriblant Øya og Slottsfjell. De har varmet opp for flere band, og under DebutUKA varmet de opp for Kvelertak. Hva fremtiden bringer for denne gjengen er ikke lett å spå, men større blir de i hvert fall! Ungguttene er siste bandet ut denne kvelden, og dermed det siste rockebandet som har konsert på Studenthuset Driv før vi flytter inn i nye lokaler.

På P3 Urørt: http://www.nrk.no/urort/artist/thewolves/default.aspx

På Facebook: https://www.facebook.com/TheWolvesKrooklyn

 

Hjerterå

Hjerterå er en nyoppdaget perle i Tromsø musikkflora. Bandet er en blanding mellom jazz, folkemusikk, pop og rock’n’roll og står fram som et friskt pust og et solid liveband med mye på hjertet. Temaer som angst, forakt, kjærlighet formidles med humor og sjarmerende ord på kav nordnorsk, og bandet har tydelig funnet sin helt egen greie. Med kløkt og instrumentale ferdigheter melker de musikkhistorien for passende referanser. Håkan Hellstrøms entusiasme og blåsere er tydelig tilstedeværende, men man kan også høre spor av Beach Boys glade sekstitall innimellom slagene.

Hjerterå gav nylig ut skiven «Nesten som dæ» på vinyl, hvor blant annet den populære låta «Svanesangen» er med. Bandet oppstod allerede i 2010, og har gjort en rekke opptredener her til lands.

På web: http://www.hjertera.no

På Youtube: http://www.youtube.com/user/hjerteraa

 

Mara & The Inner Strangeness

Noen kaller dette jazz, andre mener det er kunst rock, men én ting sikkert, det er en unik blanding av alt dette. Mara & The Inner Strangeness har markert seg som et utfordrende og eksperimenterende band i Tromsøs bandjungel, og er nå på vei  inn i et mørkere landskap hvor elementer av støy og skurr manes frem. Bandet har i løpet av det siste året spilt flere konserter i Norge, Russland, Sicilia og UK, samt hatt flere bestillingsoppdrag.

www.maraandtheinnerstrangeness.virb.com

Red Headed Sluts

Tromsøbandet Red Headed Sluts står for tøff, utadvendt garasjepunk toppet med en unik og særegen vokal. Man kan tydelig spore elementer fra band som The Pixies, The Hives og The Strokes som også er bandets store inspirasjonskilder. Red Headed Sluts stakk av med seieren i fjorårets Bukta Talenter og vant både spillejobb på Bukta og tre dager i Kysten Studio. Det resulterte i den flotte EP’en «Bobby Jones» som kom i vår.

 

SS20

Et band som hadde sine glansdager i Tromsø når Sovjetunionen, Øst-Tyskland og Ronald Reagan preget verdensbildet! De var en del av den første generasjonen med tromsøpunk, der de leverte lyden av en ishavsby i opprør 30 år tilbake. 

 

 

15. november
21:00
Sted: 
Hele huset
Fredag, november 15, 2013 - 21:00 til 23:55
Legg til i kalender