Anneli Drecker

Konsert

Anneli Drecker

Torsdag 23.november 2017
20:00

Anneli Drecker er en av Tromsøs største musikere. Siden 1985 har hun vært frontfigur i Bel Canto, hvor hun har vært med å gi syv plater. Siden 2000 har hun også gitt ut fire soloplater, og med hennes nyeste plate «Revelation for Personal Use» vender Drecker nå hjem til Tromsø, Nord-Norge og Arktis.

Drecker har gjort seg bemerket som sanger og komponist. Hun har lenge samarbeidet med Röyksopp som hun har skrevet flere låter med. I tillegg har hun samarbeidet med en rekke andre musikere, som a-ha, Kjetil Bjørnstad, Hector Zazou og Jah Wobble, og skrevet flere bestillingsverk. For sitt arbeid har Drecker blant annet vunnet tre Spellemannspriser, samt Rolf Gammleng-prisen for sitt virke som komponist.

Hennes forrige album «Rocks & straws» førte til tre Spellemannsnominasjoner, en rekke spillejobber og internasjonal lansering som kulminerte med oppvarmingsjobb for a-ha i London for 10 000 mennesker. I likhet med dette albumet er også sangene på Relevation for Personal Use basert på tekster av den folkekjære Nordnorske kultdikteren Arvid Hanssen. I tekstene er havet, fjellene og det vi forbinder med våre arktiske omgivelser sentralt. Hvor Dreckers forrige plate omhandlet menneskets møte med naturen i Nord, berører den nyeste plata i større grad et indre landskap.

I løpet av innspillingen av sitt siste album har Anneli opplevd karrieremessige høydepunkter, så vel som alvorlig sykdom og dødsfall i familien og vennekretsen. Disse kontrastene har preget både prosessen og tematikken for albumet. I sangene skildres livet i mørketida og livet under midnattssola, både i konkret og metaforisk betydning.

23. november
Dørene åpner
20:00
Sted: 
SNN-scenen
Torsdag, november 23, 2017 - 20:00
Legg til i kalender